Поліамідна ковбасна оболонка використовується при виробництві всіх видів варених, кров’яних і ліверних ковбас, шинок, паштетів, зельців, напівкопчених ковбас і плавлених сирів. Ці оболонки досить міцні, еластичні і термостійкі, вони інертні до лугів і органічних розчинників, стійкі до дії плісняви і мікроорганізмів, можуть бути проникними і непроникними для пару ,жиру і води, можуть бути забарвлені в різні кольори і добре зберігати друк. В силу цих властивостей м’ясні продукти в таких оболонках мають гарних вигляд і підвищений термін придатності.
Поліамідна оболонка являє собою п’ятишаровий продукт. В якому перший шар (зовнішній) – поліамід, має високу механічну міцність і термостабільність, захищає ковбасний фарш від ультрафіолету, жирів (бруду), мікроорганізмів, запобігає проникнення газів і запахів. Другий шар-склеює несумісні поліамідні і поліетиленові шари. Третій шар- поліетилен, забезпечує непроникність оболонки для пару і вологи. Четвертий шар склеює несумісні поліамідний і поліетиленовий шари. П’ятий (внутрішній шар)-поліамід, володіє біологічною інертністю, зберігає смак і аромат ковбаси, забезпечує високу адгезію до фаршу.
Поліамідна оболонка володіє високою бар’єрною властивістю завдячуючи якій, оберігає продукт від проникнення газо подібних речовин, в особливості кисню, що дозволяє уникнути процесів окислення і забезпечити подовжений термін зберігання готової продукції. Волого непроникність дозволяє зберегти продукт від втрат, ваги при варці і зберіганні. Висока еластичність оболонки дозволяє виробляти формовку з переповненням 10% для ковбас традиційної форми і 50-100% при використанні спеціальних поліамідних оболонок призначених для виробництва продуктів в прес-формах або в комбінації із сітками і шпагатуванням. Значна термоусадка поліамідних оболонок забезпечує отримання рівних, гладких батонів і зберігання зовнішнього виду продукції.
Завдячуючи високій міцності, продукція в таких оболонках може оброблятися практично на всіх видах ковбасного формуючого і кліпсуючого обладнання. Висока міцність також, дозволяє уникнути розривів оболонки в процесі термообробки. Стабільність калібру поліамідних оболонок дозволяє виготовляти в них вагову продукцію. Випускаються калібром від 16 до 160 мм.
поліамідна оболонка Пентафлекс-Універсал, Пентафлекс –Екстра(п’ятишарова термоусадкова)