штучна оболонка

Поліамідна ковбасна оболонка використовується при виробництві всіх видів варених, кров’яних і ліверних ковбас, шинок, паштетів, зельців, напівкопчених ковбас і плавлених сирів. Ці оболонки досить міцні, еластичні і термостійкі, вони інертні до лугів і органічних розчинників, стійкі до дії плісняви і мікроорганізмів, можуть бути проникними і непроникними для пару ,жиру і води, можуть бути забарвлені в різні кольори і добре зберігати друк. В силу цих властивостей м’ясні продукти в таких оболонках мають гарних вигляд і підвищений термін придатності.

Поліамідна оболонка являє собою п’ятишаровий продукт. В якому перший шар (зовнішній) – поліамід, має високу механічну міцність і термостабільність, захищає ковбасний фарш від ультрафіолету, жирів (бруду), мікроорганізмів, запобігає проникнення газів і запахів. Другий шар-склеює несумісні поліамідні і поліетиленові шари. Третій шар- поліетилен, забезпечує непроникність оболонки для пару і вологи. Четвертий шар склеює несумісні поліамідний  і поліетиленовий шари. П’ятий (внутрішній шар)-поліамід, володіє біологічною інертністю, зберігає смак і аромат ковбаси, забезпечує високу адгезію до фаршу.

Поліамідна оболонка володіє високою бар’єрною властивістю завдячуючи якій, оберігає продукт від проникнення газо подібних речовин, в особливості кисню, що дозволяє уникнути процесів окислення і забезпечити подовжений термін зберігання готової продукції. Волого непроникність дозволяє зберегти продукт від втрат, ваги при варці і зберіганні. Висока еластичність оболонки дозволяє виробляти формовку з переповненням 10% для ковбас традиційної форми і 50-100% при використанні спеціальних поліамідних оболонок призначених для виробництва продуктів в прес-формах або в комбінації із сітками і шпагатуванням. Значна термоусадка поліамідних оболонок забезпечує отримання рівних, гладких батонів і зберігання зовнішнього виду продукції.

Завдячуючи високій міцності, продукція в таких оболонках може оброблятися практично на всіх видах ковбасного формуючого і кліпсуючого обладнання. Висока міцність також, дозволяє уникнути розривів оболонки в процесі термообробки. Стабільність калібру поліамідних оболонок дозволяє виготовляти в них вагову продукцію. Випускаються калібром від 16 до 160 мм.

поліамідна оболонка Пентафлекс-Універсал, Пентафлекс –Екстра(п’ятишарова термоусадкова)

перелік оболонок

  • Поліамідна оболнка Пентафлекс:
  • "Коричневий 02, св. Копчення, прозорий, копчення"
  • "Червоний, білий, коричневий 01, бордовий, темно червоний, малиновий,лимонний"
  • "Золотий, свю золотий, світло-бронзовий,темно-горіховий, горіховий, оранжевий, золото 4, зелений, срібний"
  • "Жовтий, кремовий, мідний, черв. мідь, бронзовий, оливковий металік"
  • Калібри :34,36,38,40,45,50,55,60,65,70,75,80,90,100,120
  • Сосисочна оболнка поліамідна  бар'єрна: 
  • Колір : Прозора, копчення, розовий, білий
  • Калібри: 19,22,24,32
  • Сосисочна оболнка поліамідна  димопроникна кільцева: Колір: прозорий, світле копчення, Калібр;22,24
  • Сосисочна оболнка поліамідна  бар'єрна кільцева:   Колір: прозорий, Калібр; 22,24