Натуральна оболонка (черева, кишки) - є продуктом природного походження. Яким користуються впродовж багатьох століть, це традиційний продукт. Вона використовується при виробництві варених, копчених, ліверних ковбас, сосисок, сардельок, делікатесної і іншої продукції. Також з неї виробляють рибні ковбаски, і навіть є виробництво картопляних і інших овочевих ковбас. Вона еластична, димо- і вологопроникна. Продукція в натуральній оболонці красива, смачна і запашна. Вона досить проста у використанні і не потребує додаткових знань і вмінь. І її легко можна використовувати навіть в домашніх умовах, для цього необхідно лише дві речі м’ясорубка із цівками( насадки для ковбас) і бажання.
Для виробництва ковбасних виробив різних видів, використовується натуральні оболонки наступного асортименту:
Натуральна оболонка поділяється на наступні діаметри, мм: